"Якщо сили скінчилися, залишаються ще
воля, впертість і витримка..."
Мирослав Дочинець
Учні навчального закладу завжди змінюються - приходять дітьми, дорослішають "на очах", зрілими залишають стіни училища. Разом з тим є учні, які зуміли перерости одногрупників, педагогів, бо обрали шлях боротьби за високі цінності. Нашим героєм є Ігор Заставний, випускник Художнього професійно-технічного училища ім. Й.П. Станька 2014 року, різьбяр по дереву і бересті, учасник Революції Гідності, захисник Майдану, поранений ворожою кулею 20 лютого 2014 року в Києві.
  
Цієї зустрічі щоразу чекаємо з нетерпінням. Сьогодні ми вкотре пережили ті криваві дні разом з Ігорем, посекундно згадали буденні і трагічні моменти того часу, пом'янули тих, хто навічно залишився в нашій пам'яті в рядах Небесної сотні.
Гостею "уроку мужності" також стала волонтерка Тетяна Парандій, яка разом із колегами по роботі щоденно висушували кілограми овочів і формували набори борщів, супів та передавали все це на передову на допомогу українським захисникам, влаштовували збірки та придбання необхідних засобів для існування та боротьби. Все це робили задля перемоги! У зверненні до учнів пані Тетяна наголосила на важливості кожної справи, чи думки, скерованої на порятунок свого народу, землі, Батьківщини. Особливо важливо розуміти це сьогодні, у складний час для України.
 
Дана зустріч залишила слід в кожному серці. Учні та педагоги, а саме: викладач історії Оксана Луньо, вихователька гуртожитку Мирослава Покрищук, заступник директора з навчально-виховної роботи Світлана Плесак підготували пізнавальний матеріал, необхідний для усвідомлення подій того часу, а майстер виробничого навчання Василь Яремин зачитав свої вірші.
Власною поезією поділився і сам Ігор. Виявилося, він не лише талановитий різьбяр, але й щоденно шукає в собі нові таланти.
В дарунок Ігорю подарували книгу Мирослава Дочинця "Дорога в небо до людей". В ній описано історії чоловіків, які витримали.
Ігор наш герой. Його роздуми і життєве кредо сьогодні звучать з особливим змістом.
"Якщо сили скінчилися, залишаються ще воля, впертість і витримка..." Мирослав Дочинець
Світлана Плесак,
заступник диретктора з НВР
ХПТУ ім. Й.Станька
Фото Софії Маланчук
Ведучі і читці: Андріана Романович, Іван Цікало, Яна Валевська, Ірина Пукало, Віра Мазепа, Соломія Киван

Ви можете поділитись цікавою статтею з друзями в соціальних мережах: