В гуртожитку Художнього професійно-технічного училища ім. Й.П.Станька бібліотекар Надія Зіновіївна Пужак організувала конкурс «Нумо, хлопці» між командами столярів і різьбярів. Капітаном команди «Різьбяр» став Ільків Богдан, а Антонів Сергій очолив команду «Столяр».

Мета заходу: пробудити в учнів гордість за свою професію, спонукати до підвищення інтелектуального рівня.
У класика української поезії М. Рильського є прекрасні рядки:
Ми працю любимо, що в творчість перейшла
І музику палку, що ніжно серце тисне.
У щастя людського є рівних два крила:
Троянди й виноград – красиве і корисне.
І саме художня обробка деревини поєднує в собі красиве і корисне. Завітаймо в наші майстерні: які прекрасні вироби виготовляють наші хлопці. Але процес перетворення звичайного шматка деревини в потрібну річ вимагає від спеціаліста чи то столяра, чи різьбяра не тільки практичних навичок, а й теоретичних знань.

На всі одинадцять запитань зі спецтехнології обидві команди дали вичерпні відповіді. У конкурсі капітанів «Видатні українці» першість виборов капітан команди «Різьбяр» Ільків Богдан. Позмагались наші команди і у спортивних змаганнях: підняття гирі, віджимання, армреслінгу.
Наступний конкурс «Ранок у домі» довів, що за 10 хвилин наші учасники зможуть і сніданок приготувати, і донечку в школу відправити – бути їм хорошими батьками!
У танцювальному конкурсі граціозно в танку кружляли пари: Сохін Маркіян та Тесля Софія, Дубовий Сергій і Костельна Наталія.
У грі на гітарі змагались Гонтар Олександр і Радченко Віталій.
Наблизилась хвилююча мить. Журі оголосило результати конкурсу – з невеликою різницею у 2 бали перемогла команда «Різьбяр».
Бібліотекар Надія Зіновіївна Пужак


Ви можете поділитись цікавою статтею з друзями в соціальних мережах: