Деякі події вимагають осмислення. 

Днями, зі стін Художнього професійно-технічного училища ім. Й.П.Станька вийшли кваліфіковані фахівці у своїй професії, яким випала честь стати випускниками ювілейного 70-го випуску училища.

 

 

На свято були запрошені батьки, громадськість, місцеве самоврядування.

 

 

Урочистості випускного вечора розпочали спільним виконанням Гімну України і привітанням від директора училища Гевала Василя Михайловича. 

 

В молитовній скорботі вшанували світлої пам'яті отця Володимира Дадака, який в цьому році відійшов у вічність. Квіти на могилу отця поклали Баландюх Анастасія та Мисьо Олег.

 

На щасливу дорогу у незнане майбутнє випусників благословив духовний наставник отець Назарій Дадак.

 

Продовжилось святкування в селищному залі засідань, де до учнів звернувся поважний гість - випускник 1-го випуску училища (1949 року), син засновника яворівської різьби Ярема Йосипович Станько. У своєму поважному віці Ярема Йосипович згадав роки навчання в училищі, труднощі повоєнного періоду, складні політичні умови та закликав юних випускників бути гідними нащадками рідного навчального закладу, патріотами Батьківщини, достойними людьми - громадянами України.

 

Несподіваний гість - політик, громадський діяч, народний депутат Верховної Ради України VIII скликання Євген Рибчинський, який перебував на Яворівщині з робочим візитом, також привітав випускників і побажав професійного зростання та запевнив випускників у тому, що країні потрібні талановиті і самовіддані громадяни.

 

З привітальним словом до присутніх звернувся селищний голова Семеряк Іван Іванович, голова профкому училища Дацко Леся Євстахіївна, класний керівник групи столярів Формусяк Марія Іванівна.

В свою чергу, з подякою за роки навчання до педагогічного колективу звернулася випускниця групи різьбярів Фірцович Ангеліна, а бабуся випускниці Когут Любов Іванівна побажала всім щасливого майбутнього на многії і благії літа.

 

 

Музичними композиціями прикрасили свято випускниця живописців Костельна Наталія та керівник вокального гуртка Титуса Володимир. 

Кращі випускники були нагороджені грамотами за активну участь у культмасовій, спортивній роботі училища, іміджування навчального закладу та професії.

 

 

А керівникам гуртка Рогозоплетіння оголосили подяку за невтомну працю зі збереження традицій ремесла.

Важливим моментом для усіх стало вручення випускникам атестатів про середню освіту та дипломів кваліфікованого робітника з професії: столяр, виробник художніх виробів з дерева;

живописець, художник розмалювання по дереву,

різьбяр по дереву та бересті, виробник художніх виробів з дерева; 

Завершилося свято спільним фотографуванням і взаємними побажаннями.

Колективу училища сумно прощатися з учнями, які за роки навчання стали рідними. тож, бажаємо вам  - хай небо буде високим, а дорога життя - довгою.

В добру путь, дорогі випускники!

Текст: Світлана Плесак

Фото: Ольга Огородник


 


Ви можете поділитись цікавою статтею з друзями в соціальних мережах: